Hydroponics Online Home Home Store Blog Forums FAQs Lesson Plans Pictures

Go Back   Hydroponics Forums Discussions > Hydroponics Discussion Forums > Hydroponics

The Tale Of Two Seedlings


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-13-2011, 05:52 PM
AustinA AustinA is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 5
Default The Tale Of Two Seedlings

Wanted to get some input on these two seedlings. I didn't know what I was doing, so I seeded directly into Hydroton. Sweet peas took off, and one of four spinach sites look good. There are only one or two roots on the other spinach plants. Just want to verify that this is just a matter of seedlings not taking. I am new to this and trying to figure out what went wrong.

Stats: Direct seeded into Hydroton inside RainForest 36.
Three weeks old, no nutrients until seedlings sprouted, then very diluted.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	GoodSpinach2011.jpg
Views:	387
Size:	90.9 KB
ID:	1089   Click image for larger version

Name:	BadSpinach2011.jpg
Views:	392
Size:	91.9 KB
ID:	1090  
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2011, 08:41 PM
biloyp biloyp is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by AustinA View Post
Wanted to get some input on these two seedlings. I didn't know what I was doing, so I seeded directly into Hydroton. Sweet peas took off, and one of four spinach sites look good. There are only one or two roots on the other spinach plants. Just want to verify that this is just a matter of seedlings not taking. I am new to this and trying to figure out what went wrong.

Stats: Direct seeded into Hydroton inside RainForest 36.
Three weeks old, no nutrients until seedlings sprouted, then very diluted.
Seems like they got too much heat from lights but that probably isn't the case. Just let them go and see what happens.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2011, 09:15 PM
AustinA AustinA is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 5
Default

I thought they looked burned when the starter leaves (diadctly?) started to wilt. But they were under 14w led to start the. 90w LED.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2011, 09:16 PM
AustinA AustinA is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 5
Default

BTW Thanks for the reply.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.