Hydroponics Online Home Home Store Blog Forums FAQs Lesson Plans Pictures

Go Back   Hydroponics Forums Discussions > Hydroponics Discussion Forums > Hydroponics

Gurgle Garden not working


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-05-2009, 02:45 AM
Tim Tim is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 8
Default Gurgle Garden not working

Ron, I put together Gurgle Garden that I saw hyperlinked on page 14 of your bulletin board. My pump is definitely powerful enough, but water doesn't make it up to the top of the drip area. I used aquarium tubing, etc and followed the directions as depicted by the diagram. How does air forced into the solution through the tee in turn forces solution back up into the tube connected to the same tee? Any ideas on what's wrong? Thanks.

Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2009, 02:45 AM
Ron Ron is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,285
Default

You need to suck on the tube to get the siphon effect going. The pump blows air down to the tee and then back up the long hose to the plant along with water droplets. It doesn't flow like when a submersible pump is used.
Try giving the tubes a shake to get it going.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.