Hydroponics Online Home Home Store Blog Forums FAQs Lesson Plans Pictures

Go Back   Hydroponics Forums Discussions > Hydroponics Discussion Forums > Hydroponic Nutrients and Mediums

Maxigro PH


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-11-2011, 05:43 PM
jamromhem jamromhem is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Central Florida
Posts: 143
Default Maxigro PH

I was wondering if anyone else noticed this. I mixed a 1/4 strength maxigro in distilled water to spray on my newly planted seeds to get them germinating.

After mixing it I tested the PH and it was very acidic. I was wondering if this is common, or if it is something witht he water I used. When I used the tap water the nutrients didn't have as drastic of a change as it did when I used the distilled. I expected it to be acidic, but it was around 5 or lower.

Reply With Quote
  #2  
Old 08-12-2011, 07:19 AM
ovendoctor ovendoctor is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: in the Keweenaw of Michigan
Posts: 33
Send a message via Skype™ to ovendoctor
Default

Quote:
Originally Posted by jamromhem View Post
I was wondering if anyone else noticed this. I mixed a 1/4 strength maxigro in distilled water to spray on my newly planted seeds to get them germinating.

After mixing it I tested the PH and it was very acidic. I was wondering if this is common, or if it is something witht he water I used. When I used the tap water the nutrients didn't have as drastic of a change as it did when I used the distilled. I expected it to be acidic, but it was around 5 or lower.
are you using test strips or a meter to measure PH?

Doc.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2011, 03:20 PM
Stan Stan is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 109
Default

Even though I have never used Maxigrow I have used Fox Farms nutrients and always had to adjust the PH levels whenever I added more nutrients to the reservoir. Now since I started to use Verti-gro never have any problems with PH levels.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2011, 06:13 PM
jamromhem jamromhem is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Central Florida
Posts: 143
Default

I use the PH drops. Before and after each use I rinse out the test container to make sure there isnt anything left over from before..

It wasnt a major deal with the PH. It was just an odd observation when using distilled water. I didn't think I would have to use PH up on it lol..

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.